Love and Peace :D

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo je vlastne FLIRT?!!!!! Je flirtovanie nebezpečné pre vzťah???

Keď muži a ženy trávia spolu veľa času, flirt sa stáva prostriedkom komunikácie a zábavy, vďaka čomu je každodenný kontakt oveľa zaujímavejší, zábavnejší a vzrušujúcejší. Zaujímalo by ma čo môže byť ešte flirt.... Za Vaše príspevky Ďakujem...
Flirt:  zoznamovanie sa, randenie, gestikulácia, dotyky, úsmev, tón hlasu, žmurkanie,  zdvorilosť.....

Flirtovanie
Tak ako to funguje vo všetkých medziľudských aktivitách, tak aj vo flirtovaní platí, že každý človek flirtuje a prijíma flirt odlišne.
Kým niektorí ľudia flirtujú stále, iní si vyhradzujú tento príjemný typ komunikácie iba pre úprimné vyjadrenie skutočných citov presahujúcich bežné priateľstvá.

V každom prípade je však častokrát takmer nemožné odlíšiť, kedy je flirt iba zábavou a kedy je pozvaním posunúť veci o úroveň vyššie.
 Ak sa totiž za flirtovaním skrývajú skutočné city, mali by ste byť schopný rozpoznať to, aby ste sa mohli vyhnúť akýmkoľvek nepríjemným alebo trápnym situáciám.
Častokrát nám však môže veľa odhaliť hoci len nenápadný záblesk v očiach toho druhého alebo jemný dotyk ruky.

Úroveň záujmu

Flirt, ktorý je iba flirtom, má sklon byť iba zábavný a uštipačný.
Priatelia, ktorí k sebe nepociťujú skutočnú príťažlivosť, sa iba trochu zabavia a potom pokračujú ďalej vo svojej práci. Nič nestratili, pretože tam nie sú žiadne city.
Ak je však jej gesto alebo dotyk dlhší ako obyčajne, mohlo by to znamenať, že sa pokúša získať si váš záujem a posunúť veci ďalej.

Môže to však znamenať aj to, že sa jej to tak veľmi páči, že Vás jednoducho nechce nechať tak skoro odísť – čo už tiež môže byť znakom toho, že je za tým aj niečo iné.
 Medzi týmito dvoma úrovňami existuje veľmi jemná deliaca hranica a ľudia sa zvyknú od seba líšiť podľa toho, čo od flirtu očakávajú. Vy si však s najväčšou pravdepodobnosťou všimnete, či vám niekto venuje túto pozornosť navyše.

Výnimočnosť
Niektoré ženy jednoducho flirtujú stále. Ak totiž žmurká na každého chlapa v okolí, potom pravdepodobne nebude nič mimoriadne na tom pohľade, ktorý vám práve venovala. Inými slovami, ak bežne používa flirt na to, aby vniesla trochu zábavy do inak nudného dňa, potom za tým pravdepodobne nič viac nebude.

Ak však na druhej strane venuje mimoriadnu pozornosť práve vám, potom si vás určite vybrala pre nejaký dôvod. Ak nemá v povahe flirtovať len tak s hocikým, potom sa pokúsi dať vedieť, čo k vám naozaj cíti. V tomto prípade bude flirt iba spôsob, ako si overiť vaše pocity k nej ešte predtým, ako urobí prvý krok.

Intenzita
Základ priateľského flirtu je bezstarostnosť a nenútenosť. Dvaja ľudia, ktorí spolu často flirtujú, už majú vo svojej komunikácii určitý súlad; je to ako rutina. Tento typ hry má svoje zásadné a nepísané pravidlá alebo hranice, ktoré udržujú vzťah v priateľskej rovine. Ak sa jej flirt zrazu stane intenzívnejším, môže sa stať, že za tým budú aj nejaké hlbšie city. 

Napríklad, počas bežného rozhovoru o vzťahoch vás môže začať opisovať ako ideálneho muža. Alebo môže začať prekračovať osobné hranice tým, že si položí ruku na vašu nohu alebo ruku, keď bude sedieť vedľa vás. Ak sa tieto jej gestá stanú ešte výraznejšie a očividnejšie, potom už budete vedieť, čo to znamená.

Očný kontakt
Dorozumievanie sa pohľadmi je veľmi dôležitým ukazovateľom pocitov medzi dvoma ľuďmi. Porozmýšľajte, ako komunikujete so svojimi priateľmi; s mužmi alebo so ženami. Očný kontakt väčšinou vznikne počas priameho rozhovoru – je neplánovaný a v priebehu konverzácie aj častokrát prerušovaný.

Ak s vami udržuje očný kontakt dlhšie a neprerušovane, mohlo by to znamenať, že na ceste je už niečo vážnejšie. Ďalším indikátorom môže byť to, že počas vášho spoločného rozhovoru odzrkadľuje reč vášho tela, čo ešte zvyšuje pocit blízkosti, ktorú k sebe obaja cítite.

Gestá tohto typu – či už vedomé alebo podvedomé – môžu hovoriť o tom, že by pravdepodobne chcela, aby ste si ju všimli aj ako niečo iné, ako len zábavnú priateľku.

Trvanie
Flirt je príjemný a zábavný – ak to ale nie je nič vážnejšie, po čase väčšinou prestane. Ak však dvaja ľudia spolu dlhšiu dobu neustále flirtujú a nijako to neprestáva, je možné, že za tým už budú aj nejaké hlbšie city.

Zamyslite sa nad tým, ako sa vyvíja váš vzťah. Ešte stále vás vyhľadáva, aj keď ste sa už  pohli ďalej? Ak áno, potom pravdepodobne chce v tomto type komunikácie pokračovať dovtedy, kým bude môcť dať najavo aj to, čo v skutočnosti cíti. Dlhšie trvajúci flirt s jednou osobou nemusí byť iba znamením hlbších citov – môže k nim dokonca aj viesť. Preto s tým buďte v každom prípade opatrný.

Dôvernosť
Flirt zahŕňa široký okruh rôznych aktivít, od rozhovoru a vtipov až po dotyky. Tieto gestá môžu slúžiť iba pre zábavu; tiež však môžu byť posunuté na osobnejšiu úroveň. Ak flirt začal – alebo pokročil – na dôvernejšiu úroveň ako pri iných priateľstvách, mohli by ste sa dovtípiť, že už je za tým aj niečo viac.

Napríklad, dvaja ľudia môžu spolu v rozhovore flirtovať, ak vám však o sebe povie niečo osobné alebo sa vás bude pýtať osobnejšie otázky z oblasti citov, pravdepodobne hľadá niečo viac, ako len priateľstvo. Podobne aj vy, ak ste prešli od jemných dotykov k držaniu sa za ruky alebo objímanie, dostali ste sa už na ďalšiu úroveň, ktorá presahuje bežné priateľstvo.

Ľúbi ma, neľúbi ma
Je veľmi ťažké vytvoriť spoľahlivé vymedzenie toho, kedy je flirt iba pre zábavu a kedy sa stáva vážnejším, pretože je to veľmi subjektívne. Ak sa však tento flirt rozvíja alebo pretrváva dlhší čas, v tom prípade už môže naznačovať aj skutočnú príťažlivosť.

Či už flirt slúži iba pre zábavu, alebo zakrýva iné, hlbšie city, je veľmi dôležité pochopiť jeho pravú podstatu.
Ak je zaľúbenie iba jednostranné, nemalo by sa vo flirtovaní pokračovať ďalej, kým sa to už nestane nemožným.

zdroj: google.sk



Ženy a muži | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014