Love and Peace :D

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keby som svôj život mohla prežiť ešte raz.....

Keby som svoj život mohla prežiť ešte raz, tak by som vzala gumu a od začiatkov by som postupne vyretušovala nepodstatné okamihy a bolestivé spomienky, ktoré spôsobili trhlinky medzi mnou a mojimi blízkymi. Potom by som použila farebné ceruzky a vymazané miesta by som nahradila samými šťastnými a jasnými udalosťami.

Začala by som už narodením. Nenarodila by som sa v nemocnici, ani v noci, ale na krásnom zámku v jedno slnkom rozžiarené ráno. Pôrod by bol ľahký, mama by sa so mnou nemusela vôbec trápiť, slniečko by svietilo, vtáčiky by štebotali a každý okolo by sa tešil zo života. Svoje detské roky by som vychutnávala medzi svojou rodinou a kamarátmi. Postupne by som zo spomienok vymazala ľudí, ktorí mi ublížili, boli zlomyseľní a škodoradostní. Namiesto nich by som nakreslila šaša, ktorý prináša úsmev a zábavu. Zažila by som veľa dobrodružstiev, poznala čaro hier, lásky a úsmevu. plakala by som iba od radosti, a tak by konal každý okolo mňa. Do školy by som chodila medzi jednoduché, láskyplné, nápomocné a šťastné deti. Moja pani učiteľka by bola milá a trpezlivá, vždy by sa iba usmievala. naučila by som sa všetko, čo raz v živote budem potrebovať. Moja vysnívaná škola by bola v prírode, najlepšie niekde na čistinke neďaleko zurčiaceho potôčika. A my by sme tu pozorovali život v prírode. Moje školské roky by boli čoraz zaujímavejšie a predpísané učivo by bolo úzko zviazané s reálnym životom. Učili by sme sa ako pomáhať ľuďom, ktorí sú chorí, chudobní, odkázaní na našu pomoc. Naučili by sme sa pomáhať tým, ktorí to skutočne potrebujú. Jedlo a šatstvo by sme rozdávali tým, ktorí sa ocitli v núdzi. Opusteným deťom z ulice by sme hľadali náhradných rodičov, ktorí by im opäť navrátili to, čo kedysi stratili. Lásku rodiny a teplo domova. Všetky návykové a omamné látky by sme zničili tak rýchlo, ako vznikli. Cigarety, alkohol a drogy by sa stali neexistujúcim strašiakom. Všetky choroby by sme vymazali a namiesto nich by sme nakreslili ovocné stromy, slnko a kvety.

Môj svet by bol nádherný, bez chorôb, bez zlých ľudí, plný lásky. Bol by šťastný, bez vojen a hádok. Ľudia by boli psychicky a fyzicky vyrovnaní. Každý by sa tešil, že žije. Národy a náboženstvá by boli navzájom tolerované. Ľudia by ostali ľuďmi, boli by jeden pre druhého nesmierne dôležití. Keby jeden spadol, ten druhý by ho vzápätí zodvihol. Môj svet a život by bol krásny ...  "Andrejka, zobuď sa!"
  
 Zdá sa, že to bol iba sen. Realita je občas krutá: plná hádok, nenávisti, chorôb, chudoby a zlých ľudí, ktorí sú schopní priživiť sa na nešťastí druhých.

Dreamworld... | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014