Love and Peace :D

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo očakávajú manželky od svojich manželov???

Ženy potrebujú a vyžadujú manželovu lásku, vernosť, oddanosť, dodržania slova a rešpektovanie svojich želaní...

  Každá manželka si cení manželove slušné správanie voči sebe, aspoň v takej miere ako voči cudzím ženám, zdvorilosť, ohľaduplnosť, úctu, pozornosť aj v maličkostiach, napríklad ak si manžel všíma a je vďačný za každú službu, čo manželka vykonala v jeho prospech, a nezabudne ani na významné dni v jej živote (meniny, narodeniny, výročné sviatky a významné výročia ich spoločného života a pod.).

Manželka si vysoko cení, keď sa jej manžel vždy pred cudzími zastane, ak ju nikdy pred inými nekritizuje, nevynáša jej chyby, neohovára, neponižuje - ani vtedy, keď si je vedomý, že chybu naozaj urobila.

Veľmi utužuje vzájomnú lásku manželských partnerov, keď má muž pre manželku vždy slová uznania, keď oceňuje jej domáce práce, rovnomerne sa na nich zúčastňuje.
Manželka si cení u manžela, keď aspoň polovicu svojho volného času venuje spoločnému rodinnému životu. Manželka si váži takého partnera, ktorému nechýba zmysel pre zodpovednosť a ktorý rodinné problémy rieši so všetkou vážnosťou.
Dobre jej padne, keď sa zaujíma o jej prácu, keď' ju povzbudzuje a doceňuje jej schopnosti a jej postavenie v rodine aj v spoločnosti.

Manželka si cení pracovitosť svojho manžela, teší sa, keď dosahuje pracovné úspechy, keď ho na pracovisku uznávajú a keď je schopný získať si tam autoritu a úctu primeranú svojmu postaveniu a celkovej úrovni.

Ženy neznášajú diktátorov, samoľúbych rozkazovačných sebcov, ktorí sa nechcú prispôsobiť, ktorí manželky podceňujú a ktorí vždy musia mať pravdu a presadiť v manželstve svoju vôľu.
Mnoho zla narobí v manželstve tvrdohlavosť, neústupčivosť, úsilie pretromfnúť jeden druhého a mať vždy pravdu za každú cenu.

Manželky neznášajú ani vystatovačov.
Oceňujú u svojich partnerov zmysel pre poriadok a rodinný život, hodnotia aj ich sporivosť. Neznášajú však lakomosť, vydeľovanie peňazí a to, keď si manžel vyhradí právo sám hospodáriť.

Každá zamestnaná manželka by mala požadovať od svojho manžela, aby jej pomáhal v domácnosti a umožňoval spoločensky žiť.
Manžel, ktorý aj v tomto smere vychádza v ústrety svojej manželke, prispieva svojím postojom k utuženiu manželského súladu.

Manželky neznášajú patologických žiarlivcov, tajnostkárov a pôžitkárov.
Nemalý význam dnes už aj ženy pripisujú sexuálnemu súladu. Zakladajú si ďalej aj na tom, keď majú inteligentného manžela, ktorý sa vie ovládať, nie je otrokom vášní a nie je vulgárny.

Obidvaja manželskí partneri očakávajú, že v manželstve nájdu vnútorné uspokojenie, rodinný súlad a šťastie, a to každý podľa svojich predstáv.
Ak sa očakávanie niektorého partnera nesplní a sklame sa, príčinou môžu byť jeho neadekvátne požiadavky na druhého partnera alebo jeho neschopnosť prispôsobiť sa mu.
Manželia by si mali uvedomiť, že sú sami tvorcami svojho šťastia alebo nešťastia, harmónie alebo rozvratu svojho spolunažívania.
Ak sa obaja pokúsia vžiť do postavenia toho druhého, postaviť sa v mysli na jeho miesto a z jeho stanoviska posúdiť vzájomné vzťahy a jeho požiadavky, partneri si budú lepšie rozumieť, budú sa menej škriepiť, a čo je hlavné, bude menej rozvodov.
A o to nám ide!


Ženy a muži | stály odkaz

Komentáre

  1. myslím si
    že tento článok je nielen pre manželov :D
    publikované: 07.01.2008 08:22:05 | autor: v7kraska (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. "pochopenie " jeden pre druhého vôbec ...........
    nechcem sa teraz vyjadriť ,k tvojmu názoru .lebo tie bublinky ktoré som
    skonzumovala vďaka ....mojich hosťov na počesť sviatkov:)) , by asi skreslili môj skutočný názor , ale " jedno je isté !Tvoj......... názor "je na míle vzdialené od môjho vo všetkom,.... či sa to týka manželských vzťahov, alebo ...".len tak " .......................
    publikované: 24.03.2008 13:55:55 | autor: Iris (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014