Love and Peace :D

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nedovoľte svojej tvári, aby o vás niečo zlé prezradila...

Kruhy pod očami, keď sme nevyspaté, vyrážky, keď konzumujeme veľké množstvo kyslého, či sladkého a strhaná tvár, keď sme unavené, či utrápené. Zrejme menej známe však je, že na základe zafarbenia našej pokožky, vrások, či vyrážok vedia odborníci s veľkou presnosťou diagnostikovať aj závažnejšie zdravotné, či psychické problémy človeka...
Diagnóza tváre
Charakterové vlastnosti človeka môžu byť ľahko odhalené na základe tvaru tváre, nosa, očí a úst. Človek má na svojej tvári a ušiach 150 bodov, podľa ktorých vedia odborníci vyčítať určité udalosti v jeho živote. Napríklad vrásky ťahajúce sa horizontálne pozdĺž chrbta nosa medzi očami vznikajú ako dôsledok extrémne negatívnych situácii - rozvod, strata zamestnania, smrť blízkeho - a signalizujú, že dotyčná osoba by si mala šetriť svoje sily.

plet



Podstatou čítania z tváre je prepojenie medzi orgánmi a tvárou:

Ústa, pery
Oblasť úst patrí pohlavným orgánom a imunitnému systému človeka. Práve tam sa ženám pred a počas menštruácie tvorí najviac vyrážok. Pery samotné prezrádzajú stav tráviaceho systému človeka - opuchnuté alebo suché pery súvisia so žalúdočno-črevnými problémami.

Líca
Zapálené a popraskané žilky v oblasti líc upozorňujú na usádzanie hlienov v dýchacom systéme, ktoré môže byť spôsobené aj prílišnou konzumáciou mliečnych produktov. Pokiaľ máte líca bledé, príčinou zrejme bude nedostatok železa vo vašom organizme.

Oblasť očí
Stav vašej pečene vyčítate z oblasti medzi obočím - pokiaľ máte túto partiu príliš mastnú, začervenalú alebo zhúžvanú, mali by ste sa rozhodne strániť alkoholu a živočíšnych tukov. A tiež vám dobre urobí sa občas poriadne vyzúriť, čiže nedržať svoj hnev v sebe.

Problémy s obličkami sa dajú ľahko rozpoznať podľa stavu pokožky pod vašimi očami. Pokiaľ máte tmavé kruhy, opuchy a príliš veľa vrások pravdepodobne nedostatočne prijímate tekutiny, ale môžu to byť aj alergie, prípadne trpíte veľkým žiaľom. Vejáriky okolo očí nie sú len následkom veselej usmievavej povahy a mimiky, ale aj signálom na nedostatok nenasýtených mastných kyselín obsiahnutých v rastlinných olejoch a orechoch.

Opuch celých viečok môže mať svoj pôvod v alergiách alebo zlom stave vášho lymfatického systému.

Prezradia vás stravovacie návyky
Áno, okrem vášho zdravotného a duševného stavu sa aj tento faktor veľmi významne podpisuje na stav vašej pokožky. Prehnaná konzumácia alkoholu, nedodržiavanie pitného režimu, nedostatočný príjem vitamínov a minerálnych látok, málo nenasýtených, ale zato veľa nasýtených mastných kyselín - to všetko zanecháva svoje stopy. Nečistá, zanesená pleť nebude len následkom vašej nepravidelnej návštevy kozmetického salónu, ale zrejme si aj rada a často pochutíte na sladkom.

Vyživte svoju pleť
Základom zdravej výživy pleti sú potraviny rastlinného charakteru, okrem iného celozrnné produkty a veľa ovocia a zeleniny. Najdôležitejšie však zostáva správne trávenie organizmu.

  • Suchá, šupinatá pokožka s červenými fľakmi upozorňuje na nedostatok vitamínov a minerálnych látok v tele. Chýba vám najmä vitamín A, ktorý nájdete v mlieku, syroch a vajciach, ale aj v rybách, špenáte a listových šalátoch.
  • Vrásky a predčasné starnutie pokožky svedčí o nedostatočnom príjme tekutín a nenasýtených mastných kyselín. Tie nájdete všade, kde je obsiahnutý vitamín E, napríklad v rastlinných olejoch, ale aj v olivách, slnečnicových jadierkach a vlašských orechoch.
  • Unavená pleť potrebuje viac vitamínu C, čiže papriku, kapustu, kiwi, citrusové a bobuľové ovocné plody.
  • Popraskané kútiky úst sú signálom nedostatku vitamínu B2. Spoľahlivými zdrojmi sú mäso, pečienka, ryby, celozrnné produkty, mlieko, syry a vajcia.
  • Pomalú hojivosť raniek na tvári odstránite väčším prísunom zinku, teda jedzte veľa rýb, mäsa, mliečnych a celozrnných výrobkov.
  • Sivá farba pleti znamená nedostatok železa, ktorý nájdete v mäse, vnútornostiach, strukovinách, sóji a marhuliach.
Zdá sa teda, že v súčasnosti tak veľmi zdôrazňovaný zdravý životný štýl má svoje opodstatnenie nielen čo sa týka zdravotného a psychického stavu človeka, ale taktiež celkového príjemného osobnostného vyžarovania vašej tváre. Nedovoľte teda svoje tvári, aby o vás niečo zlé prezradila.

zdroj: google

Beuty and Health | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014