Love and Peace :D

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo očakávajú manželia jeden od druhého a od manželstva??

Tajomstvo spokojnosti a radostného spolužitia v manželstve závisí od umenia partnerovu lásku si nielen získať, ale aj natrvalo udržať...

Takmer každý človek túži po šťastnom manželstve, po zdravých deťoch s milovaným partnerom a harmonickom rodinnom kruhu.

Nie každý si uvedomuje, že  závisí najmä ad neho samého.
Každý manželský partner, manžel i manželka sa vyvíjal a vyrastal v inom spoločenskom prostredí, každý je biologicky iný, neopakovateľný.

V manželstve sa majú partneri jeden druhému prispôsobiť tak, aby to vnútorne obidvoch uspokojovalo, aby sa obidvaja cítili spokojní a šťastní.
Aká je osobnosť každého z nich, to závisí od predchádzajúcej výchovy a prostredia, v ktorom vyrastali a pohybovali sa.

Mladá manželka, ktorej chýbajú životné skúsenosti a ktorá nebola na manželstvo dostatočne pripravená, sa v nejednom prípade správa ku svojmu manželovi tak, ako sa správala jej matka voči jej otcovi.

Tajomstvo spokojnosti a radostného spolužitia v manželstve závisí od umenia partnerovu lásku si nielen získať, ale aj natrvalo udržať.

Láska je silný a ušľachtilý ľudský cit, pri ktorom myslenie i konanie človeka smeruje k šťastiu, spokojnosti, blahu partnera a detí pochádzajúcich z manželstva.

Psychológia sa snaží vyskúmať a určiť, čo podmieňuje vznik lásky, aké prostriedky a ktoré činitele sa zúčastňujú na jej vzniku.
Vieme, že vzniká na základe sympatie, a vzájomnej príťažlivosti osôb rôzneho pohlavia.
Na otázku psychológov zaľúbeným, prečo milujú práve dotyčného partnera, býva takmer vždy iná odpoveď', do popredia vystupujú vždy iné vlastnosti milovaného človeka.

 

 

zdroj: Psychológ bez čakárne


Ženy a muži | stály odkaz

Komentáre

  1. co ocakavame
    no len ked jeden z nich nakoniec zisti, ze nevie, co ocakava, tak ten druhy mu to len tazko splni... a obcas sa stava aj to, ze po dlhorocnych vztahoch ci manzelstvach zistite, ze ste boli s clovekom, ktory to naozaj nevedel. tazko moze byt stastny niekto, kto nevie, co hlada, tazko mu to potom moze partner splnit...
    publikované: 05.01.2008 14:33:43 | autor: pumandulka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. či s papierom alebo bez
    očakávam,že sa budeme mať skvelo,úžasne a harmonicky..čakám i na monzúnový dážď,ktorý to zlé očistí ;)
    publikované: 05.01.2008 14:37:27 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. aj ja čakám niečo krásne a úžasné
    od manželstva.. dúfam, že sa to podarí.. a viem, že k tomu treba veľa síl duševných, či fyzických.. mnoho lásky, porozumenia a tolerancie...

    publikované: 05.01.2008 15:47:06 | autor: kvietok (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014